А у душах ненависть

Бондаренко Михаил
А у душах ненависть,
Наче свічка пече,
Не лишилося віри
Все згоріло в вогні.

І отам серед кручі,
Де пригнічений світ,
Помирає у муках
Від тяжкої сльози.

Не співає душа,
Мрії злістю розбиті,
Намальований рай,
Потонув у крові.

І гнітить духота,
Серце б'ється скажено,
І не видно зорі,
Що схилилася в кручі.

Дай же бідним вогонь,
Страшний день пережити,
І ненависть гірку,
У сльозах утопити.