Цвiте спiрея бiля двору

Надежда Крайнюк
Цвіте спірея біля двору,

Спада каскадом білий цвіт.

Люблю весняну ніжну пору.

Летять пташині зграї вгору

З каштанових розквітлих віт.


Вже зранку іриси всі мліють,

Гвоздичка рясно зацвіла.

Парфуми ніжні… Я п’янію.

Вже і півонії тяжіють —

Пора цвітіння їм прийшла.


Дерева зеленню буяють,

Цвіте все й пахне навкруги.

Дощі знов літечко вмивають,

Смарагди-зелень запасають,

Нам повертаючи борги.


Довкруж зелені гобелени,

Роса, мов перли на траві.

Тріпоче листячко на кленах.

І я в тім царстві, мов блаженна.

А в небі — хмари дощові


14. 06. 2021 рік

Картинка з інтернету