Роберт Геррик. H-494 Предостережение II

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(H-494) Предостережение (II)

Из своего (не из чужого) круга
Потребно выбирать себе супругу.
Будь та бедна чрезмерно, иль богата,
Любовь разлукой скорою чревата.


Robert Herrick
494. Caution

That Love last long; let it thy first care be
To find a Wife, that is most fit for Thee.
Be She too wealthy, or too poore; be sure,
Love in extreames, can never long endure.