Каштан пожалiвся

Игорь Герасименко Кременчугский
Ощад пожадливо ковтав
готівку. Шили колисанку
автівок  шини.
Той каштан,
що поселився коло банку,
як сталь чудову чи кришталь,
слова створити може листям
і скласти у рядки –
каштан
поету щемно пожалівся:

«Очам коханим і вустам
розносить подарунки липень –
плоди і квіти.
А каштан
тепер нікому не потрібен!
У стані сподівання ждав,
суцвіття згасли, як софіти,
колючі дітки…»  ;
і каштан
почав у відчаї ржавіти.

16.07.2020