Забутий будинок

Александр Захаренко 3
Є річка степова Чаплинка,
Орілі меншая сестра,
Тече поміж ланів широких,
Є слід ріки в воді Дніпра

Побудували греблі люди,
Великі та малі ставки,
Сховалася маленька річка,
В зелених хащах осоки

Багато сел біля Чаплинки,
Біленькі хати мов картинки,
То церква з золотом хреста,
То верби на краю моста

Стоїть садиба як фортеця,
Збудована не так давно,
Помер господар все завмерло,
Росте вже клен через вікно

Садок покинутий сумує,
Поркан високий аж присів,
Панує всюди запустіння,
Сказати все немє слів

На другім березі дорога,
Майдан та церква кам"яна,
Як цвинтар гарная садиба,
Чекае хазяїв вона

Я пам"ятаю ту містину,
Сад молодий коло ставка,
Веселу музику надворі,
Тепер руїна ось яка

Уже проклали поруч трасу,
І мегаполіс ближче став,
Придбай у власність ту садибу-
Ніколи б ти не жалкував

   друга декада липня 2021 року