Краэвиди рiдного села

Клавдия Дмитрив
Краєвиди рідного села,
Краєвиди Прикарпаття мОго,
Тут я народилась і зросла,
Більш нема ніде села такого.

Кожна стежка рідная мені,
Потічок і річенька Лужанка,
Буки і смереки вдалині,
І криничка, наче та панянка.

Рідні гори й ріднеє село,
Трави на полях, а в травах - квіти,
Саме тут дитинство і пройшло,
ОсоблИво сонечко тут світить.

ПОтік і Горішній весь Кінець,
МочіркИ, і РІвня, й СередИна,
А навколо - гори, як вінець,
Й рідная Червоная Долина.

Річка без упину все біжить,
Біля хат скрізь квіти, як намисто,
Потічок красиво жебонить,
На душі і трепетно й сяйнисто.

Краєвиди рідного села,
Рідні серцю милії простори,
Подумки я все це обійшла,
Не забуду все в житті ніколи.
18.07.2021 р.