Прикмети

Андрюша Рошкович
Невинні прикмети, вродливе лице
Що ховають вони зсередини?
Ми самі малюєм себе олівцем
Та пройдену кожну стежину.

Де гниють портрети людської душі
Не діють трави цілющі.
Квітнуть троянди лише на Землі
На картині — бур'янова пуща.

Робить людина вчинки, яких
Не покаже ніяке обличчя.
Справно працює техніка в них:
"На декілька кроків - не ближче".

Невинні прикмети, вродливе лице
Не красять твій автопортрет.
Підводячи очі свої олівцем
Пам'ятай про душі силует.