Бiле борошно з життэвого млина

Клавдия Дмитрив
Хоч всі роки за обрій десь летять
Й назад вони ніколи не вертають.
Тебе сьогодні хочу привітать.
Ти не журись, що всі літа минають.

Бо кожен рік тобі щось приносив,
Й сліди свої усі десь залишили,
Та кожен лиш один раз приходив,
І справи незабутнії вершили.

Ось і сьогодні ще один прийшов,
Прийшов вві сні, коли ти міцно спала,
Він шлях до тебе швидко віднайшов,
Хоч ти йому дорогу не вказала.

Тепер він твій з роками усіма,
Нанизуй їх, як силянку з суничок,
Ціннішого дарунку і нема,
Ще раз один пройшов по струнах смичок.

Його лелій, люби і бережи,
Бо це – дарунок Господа святого,
Сама йому в усьому поможи,
Бо цей дарунок вартий дорогого.

Хоч в скронях примостилась сивина
І музика тональність вже змінила,
Та біле борошно з життєвого млина,
Бо ти його нічим не зачорнила.

30.07.2021 р.