Каугас Светлы шлях

Людмила Горбанюк
А каугас наш"Светлы шлях"дужа измениуся.
У сяло на сто двароу бизнес просачиуся.
Нехта з глины и пяску плитку праизводиць,
Не кароу и не свиней,а катоу разводяць.

Их на выстауку вязуць,вешаюць медали.
Кажуць,аднаго ката за мильен прадали.
Дзе раней быу магазин,зараз -крыты рынак.
У буциках усе прадаюць-ад бульбы да бацинак.

У каугасе увяли новые парадки.Куры у ботах
на падворках и у плитках градки.
А на градках па фэншую сеяли цыбулю.
Час прыйшоу яе збираць-атрымали дулю.

Каб цикавей было жыць меснаму бамонду,
Клуб аткрыли,дзе за грошы можна даць у  морду.
Нейки месны "Эдисон"адкрыу на весцы СПА-салон.
Да яго стаиць чарга.Нават месная Яга

Вочы падкдягнула,нешта там надула,
И свяцейшы дзяк,здурэушы,замуж узяу старую гейшу.
А у даярок брыгадир нешта невеселы.
Кажа,дзе ж магли дзеучат пакусаць так пчолы!

На падворках,дзе стаяли каровы,што балбесы,
Цяпер фарами зияюць "Тайоты","Мерседесы".
А яшчэ казали учора на гастроли
Да нас едзе Ала Пугачова.

Есць у весцы нейки Туз,усих зове у Еурасаюз,
Але нам на яго пляваць,не патрэбна
Нам Еуропа,Добра у нашай хате!