Ступи на батькiвський порiг

Малюга Татьяна Николаевна
Якщо скучив за рiдним краєм –
Поспiши до своєї  хати.
I зустрiне та, що кохає ,
I заплаче старенька мати –
Ти прийди до своєї  хати.

Пiдiйди, як вечеряти будуть,
Як спiватимуть сестри-дiвчата,
I тодi здогадаються люди,
Що чекає сiм'я солдата –
Ти прийди до своєї  хати.

В поле вийдеш ти рано-рано
I волошки почнеш збирати,
Синьоока прийде Оксана,
Скаже: Чуєш, гукає мати?
I пiдете ви вдвох до хати...

08.07.1971