Культурный винигрет

Валерий Квачев
КУЛЬТУРНИЙ ВІНІГРЄТ

Вірші писав Кичинський.
В метро дрімав Рибчинський.
З-за хмар бринів Горчинський..
Вів Крищенко концерт.
Співала їм Бужинська,
чи то була ...Бучинська,
чи в Київі, чи в Мінську...
А я їв... вінігрєт...

На Рейні чи на Майні
співачки - дєвки файні.
Гусари з кіньми в стайні
чекають тайно їх.
Гусари - чорноброві,
Вуса - як у Зіброва...
Блищать дзвінкі підкови,
І в кожного  -  батіг...

Вони їх в кліпах крадуть,
Цілують їх помаду.
А як зачують зраду,
То - в гай і на дуель.
І білі панталони
становляться - червоні.
І нащо тобі коні,
коли в штанях - шрапнель...

Коли не знаєш броду -
не лізь у тиху воду.
А як зненацька вскочив,
то швидше вигрібай.
Та сильно не замахуйсь!
Бо серед інших статуй -
скрипаль злетить із даху
і залетить у Рай...

Сплакне в садку сердешна
стара стара черешня.
Її обірвуть внуки.
Й під тин втечуть коти.
Затопчуть чиїсь мешти
троянд червоних решту
на людному пероні,
що загубила ти...

І хто ж тепер те взнає,
що хтось когось кохає -
за плаєм, за сараєм,
чи, звісно, - на морях...
Якщо вже покохаєш -
хай серце скрипка крає,
хай літо догорає...
Не залізай на дах!

Бо там же гуси дикі -
сполохаєш навіки.
На ринок - за індиком
попхнеться Мірзоян.
Бо в тещі на подвір'ї
гусей не стане пір'я.
І збудеться повір'я:
индика з'їсть сім'я...

Культура - штука хитра!
Вареників макітру,
А може ще й пів літра
Поплавський заробля.
А ти сиди - дивися,
Та тільки не вдавися.
Їж вінігрет - не злися.
Квасоля - звеселя...

Якщо не вб'є Кичинський,
то метром вб'є Рибчинський
мене, й мені Горчинський
утне компонімєнт.
Та от Бучинська Тала
ще може  б заспівала
мені, якби не вкрали
гусари в той момєнт...

ВК ХерСон липень 2021