Оксанi та Олексiэвi з нагоди одруження

Клавдия Дмитрив
Це був січневий сніжний ранок,
Який приніс нове життя,
Заграли барви вишиванок –
На світ з’явилося дитя.

Почувся плач, зраділа ненька –
Господь життя подарував,
Красива крихітка маленька,
Всевишній долю гаптував.

Росла ця квіточка красива,
А пуп’янком вона була,
Матуся в радості щаслива
В молитві мовила слова.

Господь почув молитви мами,
Він доню їй подарував,
А сльози радості – струмками,
«Щасливі ми», - татусь сказав.

Минали дні, кудись збігали,
І розпускались пелюстки,
Їх Ангели оберігали,
Господь показував стежки.

Ніхто не встиг і озирнутись,
Як квітка соком налилась,
Хіба думками повернутись,
Та мрія квіточки збулась.

Й сьогодні квіточка-лебідка,
Своє гніздечко стала вить,
А час пробіг невпинно, швидко,
Й настала мить благословить.

Молилась мама без упину
За цю лебідоньку завжди,
Молила Бога за дитину,
Щоб їй не знать в житті біди.

Почув Господь благання мами,
Повів за руку на рушник,
Як і водив всіма стежками,
Й завів колись в один квітник.

А в квітнику ця квітка ніжна
Зустріла доленьку свою,
Немов лебідка білосніжна,
На крилах щастя. Не таю.

Хоч очі повняться сльозами,
Та це від щастя так бува,
Хай все любов стоїть між вами,
Й фортуна вас не забува.

Живіть щасливо, мої любі,
Світіться щастям день і ніч,
Хай буде мир у вашім шлюбі,
І все життя лиш пліч-о-пліч.

Нехай у вашому гніздечку
Почується дитячий сміх,
В колисці пташка невеличка
Хай тішить кожну мить усіх.

Сьогодні вас благословили
Священик й ріднії батьки,
І благодаттю оповили,
Хай будуть легкими стежки.

Хай під Покров візьме Пречиста,
Господь за руку вас веде,
Життя сторінка світла й чиста,
І Божа милість хай зійде.

Я до вітань всіх долучаюсь,
За вас радію від душі,
Пишалась вами і пишаюсь,
Хай щастя падають дощі.

07.08.2021 р.