Козаче

Валентина Островська
Витягни з каменю свій меч козаче,
Не дивись, що мама за тобою плаче,
Встань і йди з імли,
Пробуди кожного, хто поснув від брехні.
Встань на весь зріст,
Покинь свій поміст,
Візьми меч з зірок,
Щит світла дав Творець за вивчений урок.
Та люди ще не всі правду пізнали,
Бо так як ти українку не кохали,
І не любили Батьківщини край,
Вставай козаче, вставай!