Туган ил

Гульжиган Гайнуллина
Туган ил -
Канатланып очам,
Каеннар торкемен
Соенеп кочам.

Туган ил...
Саф сулы чишмэлэр,
Бормалы сукмаклар
Оемэ илтэлэр.

Туган ил...
Атлыйм уз коемэ,
Йорэк талпына, соенэ,
Ашыгам, ашыгам оемэ.

Туган ил -
Хуш исле ипекэй,
Кузлэре тэрэзэдэ -
         Котэ мине энкэй!