Днiпро

Клавдия Дмитрив
Церковні бані височіють
На схилах-пагорбах Дніпра,
Тільки сказать вони не вміють,
Де та Тарасова гора.

О, Дніпре, Дніпре, сивий брате,
Скажи мені у чому річ,
Чого від долі ще чекати,
І де життя цього всебіч?

Ти котиш хвилі дні і ночі,
Течеш між рідних берегів,
Із вітром ти про щось шепочеш,
Не розберу я ваших слів.

У кожнім слові таємниця
Про схили й пагорби усі,
На них церкви та ще й дзвіниці,
Усе навколо у красі.

А ти течеш і не вгаваєш,
І хвилю вітер підійма,
Столицю навпіл розтинаєш,
Таких, як ти, ніде нема.

Коти й надалі свої хвилі
Тримайся рідних берегів,
Вони лиш два, та рідні й милі,
І ти між ними посивів.

22.08.2021 р.