Bene Diction

Хэлен Маклин
Бессонная ночь спустилась меня стеречь.
Мы мысли над пропастью тьмы, но мы вместе - речь.
И гении места слышимы в отголосках.

I'm bound to be writing а most insomniac verse.
A song, or a sonnet? A villanelle, after Joyce?
A one "from nowhere with love", to follow Brodsky?

В Манчестере дождь. В Петербурге он был вчера.
Границы для туч не закроешь на ключ. Ветра
Остались связными в ставшем дискретным мире.

No man is an island? A woman is even less!
With all time and space, I wondrously see your face,
Which changes reflect a change in me, like a mirror.

Однажды я встречу тебя в аэропорту:
вернуться на N лет назад, подвести черту,
С обеих сторон уводящую в беско(нежность...)

The moment of choice is yet to be reached. So far
Your physical voice can, thankfully, reach so far!
Just call me and kiss me
                with your overwhelming
                language.


2020, карантин