То есть небо, то есть океан

Лина Зыбина
Чому не можна зробити день ерою?
Наповнити суттю, важливістю певною,
аби зупинився зникати химерою,
так мало дається нам часу.
 
Помилку за день усвідомити кожну,   
а не питати: "Навіщо це, Боже?",
не почуватись занадто тревожно - 
можна встигнути все і відразу.
 
За двадять чотири години зуміти
стати спроможним здійснити обіти.
Не роки вагання - а лиш би хотів ти 
йти за бажанням і власним наказом.
 
Чому лиш моментом стає кожен день?
Короткий і сірий, ніяких натхнень,
і кожної півночі - явна мішень...
побули хоч трішки з ним разом?