Atom by Ciel Noir

Евгений Лебедев 31
               
                Atom

We are such                clever creatures to divide
Most everything               into its different sides
With chaos versus              order, dark and light
The stark duality of              wrong and right
We even split the very            world in two
With human versus human,      we and you
But still no matter how much      we divide
Each thing has infinitely many      sides

(https://hellopoetry.com/poem/2376418/atom/)

                ***

                Атом

Привычка нашего ума              всё надвое делить
Взять стороны одной медали       и разными их объявить
Супротив хаоса                порядок мы поставим
Добро и зло придумаем, во тьме   лишь свет оставим
И шар земной                расколем пополам
И другу скажет друг:             «Я тут, ты — там»
Но сколько б раз делить мы       ни пытались
Все частные                делимыми остались