Сперечалися матроси

Владимир Багарт
Сперечалися матроси,
Чий же прапор красивіше?
А над ними альбатроси
Хто ж з усіх найгучніший?

Капітан сказав вусатий:
-«Так, відставити розмови!»
Що він міг їм ще сказати,
Тут не для розмов умови,

За бортом бурхливі хвилі
Передали: - "Шторм, за курсом"
До землі дві сотні милі
Та з обмеженим ресурсом

Капітан - то знав, що неба
Треба чистого людині,
А під небом хліба треба,
А цей прапор в Україні

І у нього на флагштоку
На великому фрегаті
Шторм, нехай і вітер збоку,
На шляху до благодаті.