Dla wtajemniczonych

Илона Казимерска
Wiersz poswiecam S.P. Sylwii Swat

"DLA WTAJEMNICZONYCH"

Tuz po narodzinach najpiewniejsza rzecz na swiecie, to smierc...
Nie da sie jej uniknac ani pominac...
Towarzyszyc kazdemu bedzie przez caly czas, az do konca zycia,
nikomu i nigdy nie odpusci...

Tuz po narodzinach najpiekniejsza rzecz, to milosc!
Nie da sie jej uniknac ani pominac,
aczkolwiek nie kazdy jest w stanie
na stale i dobre ja zatrzymac...

Towarzyszyc bedzie przez caly czas,
az do konca zycia, tylko tym osobom,
co serce maja otwarte na swiatlo i dbaja o piekno ujawnione dla wtajemniczonych nowonarodzonych...
27.08 2021 ©Ilona Kazimierska

PS wszystkie fotografie i uwagi sa autorskie;
все фотографии и примечания автора