Этим летом

Татьяна Маркова 3
   И.Небеленчук
У цьому літі, в цьому літі,
Що грало сонцем і дощем,
Сріблились зорі-самоцвіти,
Летів у вирій сум ключем.

І жайвір радісно у небі
Бринів на струнах синяви.
І линула душа до тебе,
Хоч червень і котив громи.

Медвяно цілував нас липень,
Розклавши жовтий килим жит.
І шелестіла тихо липа,
Останній свій зронивши цвіт.

Хоч сонце й цілувало квіти,
Минув вже й серпень без тривог…
У цьому літі, в цьому літі
Були з тобою ми удвох. 
***
Этим летом, этим летом,
Играя солнцем и дождём,
Светились звёзды-самоцветы,
На юг летит тоска ключом.
И жаворонок звонко в небе
Играл на струнах синевы.
К тебе неслась душа поэта,
Июнь хоть и катил громы.
Июль нас целовал медово,
Раскинув жёлтый ковёр жит.
И шелестела тихо липа,
Последний свой теряя цвет.
Цветы, целованные солнцем.
Прошёл и август без тревог...
Этим летом, этим летом
С тобою были мы вдвоём.