Ба зодрузи набераам Амирчон на таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Мувашшах (акростих) ба набераам Амирчон

Аз номи зебандаву корхои арзандаат

Менамоем орзуи дурахшон ояндаат.

Ин ном ба ту гузоштанд бобоят Камолиддин

Родмардат то бубинанд дар рохи донишу дин.

Чахон то имруз бидид амиру кабир бисёр,

Оламиён ёд оранд хар оне, ки буд баор.

Ному хаёти некат боиси фахри моён,

НАБЕРАИ АЗИЗАМ, доим сарбаланд бимон!!!