***

Алена Лобанова
будеш грати?
тобі від мене не сховатись,
не покликати, не перечекати,
не назвати
мене
зменшувально-пестливими,
добрими, злими. зливами
змиє все, що не вписується,
не підлягає поверненню.
хоч пиши офіційне звернення
у якісь вищі інстанції.
ось твій план евакуації
від мене.
ось тобі вічнозелене
літо. хотів?
натомість — мінус те, що ти
ненавидів, бажав, любив.
мінус все-
світ.
«будемо прощатись, привіт»
будеш грати?
ось тобі штучні ґрати.
замикайся в них і в собі.
не зробити пауз,
без перерв на обід.
бо яка відпустка у тих,
хто програв
чи впустив
важливе.
як ж ти диво!
(точно не восьме!)
будь обережним
на дорозі,
не повертати різко,
там не паркуватись.
бо
тобі від мене не сховатись.
тобі мене не сховати
давай додому.
скільки не біжи,
скільки не ріж!
та вже ріж

ріж мертве по живому.
тобі мене
тобі — мене
тобі.
мине.
(скоріш)

9/09/2021