Пушкин Движение English

Евгения Саркисьянц
"There is no motion," said a sage one day.
Another started walking back and forth.
No argument could be of higher worth,
All praised the witty answer straightaway.
And yet, this curious occasion might
Remind me of another, likewise sound:
Why, every day we see the sun go ‘round,
However, Galileo is still right.


***
Движенья нет, сказал мудрец брадатый.
Другой смолчал и стал пред ним ходить.
Сильнее бы не мог он возразить;
Хвалили все ответ замысловатый.
Но, господа, забавный случай сей
Другой пример на память мне приводит:
Ведь каждый день пред нами солнце ходит,
Однако ж прав упрямый Галилей.