Роберт Геррик. H-183 На Прига

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(H-183) На Прига

Приг нынче пьёт лишь воду сиротливо –
Нет денег в кошельке его на пиво.
Пусть он продаст кошель свой щегольской:
На пинту пива хватит – и с лихвой.


Robert Herrick
183. Upon Prig

Prig now drinks water, who before drank beer:
What's now the cause? we know the case is clear:
Look in prig's purse, the chev'rell there tells you
Prig money wants, either to buy, or brew.