Мати поле життя засiвала

Игорь Кознарский
Мати поле життя засівала
Всім чим її Бог осінив,
Долю добру вона в нього мала
І Ангел її хоронив.

Коли сонце всміхнеться уранці
Промовить йому “Добрий день”,
Усім радість кружлятиме в танці
Тих світлих та добрих очей.

Візьме крихту своєї любові,
Посіє в дитячі серця,
Промовлятиме в кожному слові
Її кришталева душа.

Доброти візьме жменьку у руки
Посіє в дитячих слідах,
Спізнають її діти й онуки
Як будуть в далеких світах.

Візьме радості дві насінини,
Посіє услід за поріг,
Хай хранить тебе Ангел, дитино,
Й вертайся скоріш до своїх.

Візьме щастя й посіє по світу
Минала усіх щоб біда,
Матерів пам’ятайте ви діти,
Засівайте життя як вона.

30.09.2021