ША - БО ТУТ ДУША...

Зозуля Юрий Павлович
Й ніяка ж не таїна, про юду та каїна: і ні дня, ні каїну, ні юді, не рідня!
Доточив я сей поріг: був мерзОті би по ріг; а всій решті в оберіг!!
Й ОЧНІ, НЕ ЗАгадОЧНО-ЗАОЧНІ, — БУДЬМО, ДУШЕ!!!

                душа задивилася в себе —
                розвиднилась і в кутках, —
                де не мів й де не мив підлоги, —
                бо ступають там Божі ноги, —
                й Любови снує попелюшка......

                задивилась у себе душа —
                цілим небом в свічадко, —
                білим світом на сонце, —
                водою джерел в росу, —
                і розгледіла всеньку* красу.......

                в себе душа задивлялася —
                сама собі відкривалася...........

*) розмовну форму прикметника замінити на "літературнішу" — менше разу плюнути: а навіщо?