Намалювати

Елена Покровка 2
Ризику обмаль. Більше - байдужість.
Якась непомітна мОзку напружність.
Все передбачено, все передумано...
І НапомАжено, ніби засмАжено...
Важко, бо знаю, що непотрібно.
Тягнеться стежка круто - безмірно.
Вже не чекаю, вже не нервую,
Бачила в очі злую нарУгу.
Пальці тремтіли, серце жахалось,
Що ж тоді було? І що залишИлось?
Згадка далекого середньовіччя!
Підлість сміялась, дикунство в обличчі!
Сон не  приймав, шурхотів на узбіччі.
 В горлі вино застигало, до речі...
А над усім, ці усміхнені свєчі.
Тихо. І нічь підказала - не рЮмзай!
Геть посилай, хай покОтяться "Юзом".
Варто зібратись, і ніби хвилину,
Намалювати свою перспективу!
2021