Ой майнули бiлi кони... В. Симоненко

Ольга Кайдалова
Василь Симоненко – “Ой майнули білі коні…”

Ой майнули білі коні, тільки в’ються гриви,
Тільки курява лягає на зелені ниви.
Пронеслись, прогупотіли, врізалися в небо,
Впала з воза моя мрія — пішки йде до тебе.
Знаю: дійде, не охляне, в полі не зачахне —
Світ твоїми, моя люба, кучерями пахне!
Крізь пилюку, по багнюці, в холод і завію
Прийде чистою до тебе біла моя мрія.
---
"Ой, мелькнули кобылицы..." Василий Симоненко

Ой, мелькнули кобылицы, только ветер в гривах,
Только пыль ложится густо на зелёных нивах.
Пронеслись, протопотали, в небо взмыв рядочком,
А мечта упала с возу, и к тебе -  пешочком.
Знаю, что не ослабеет, в поле не зачахнет -
Мир твоими волосами, моя люба, пахнет!
Через пыль, по жидкой грязи, в ледяную вьюгу
К тебе чистой доберётся, милая подруга!