Скътано

Ирен Тодорова
…скътана жълта паричка във джобче,
хлебче и сиренце в платнено вързопче,
скътани спомени и детска мечта,
скътана от посредственото, красота…

…скътана картичка и сувенир,
малка икона от един манастир,
скътано камъче, върху камъка кръст,
скътано семенце в топлата пръст…

…скътан зародиш в женска утроба,
скътано, скрито съкровище
от човешката завист и злоба,
скътани чувства -  без аналог
и молба отправена само към Бог…