Jesienne lata

Алла Польская
JESIENNE LATA...
 
Juz wkracza jesien krok po kroku,
Tu piekna kazda pora roku!
Zachwyca wprost kolorystycznie,
Ta nasza jesien poetyczna.

Wycisza dusze, uspokaja…
Pozolkle liscie pokrywaja
Chodniki, sciezki dywanami,
Miekkie podloze pod nogami.

Jesienne lata bez zmartwienia
Juz czas gonitwy minal wreszcie,
Dorosly dzieci nam na szczescie.
Daj Boze zdrowia i zbawienia!


14-10-2021
                ***
AP (wersja oryginalna)