Есен

Анатолий Пименов
Есенен листопад и студ.
Ябълки жълти на земята,
Минава ден историята,
Вятър, сутринта още труд.

Архангелите и борбата,
Единство, революцията,
За хората традицията –
Нашите празници е дата.

Нашият свят, ред и нов ден,
Войници в сърцето живе.
Герои, войни, градове -
За всички, за теб и за мен.