Jesienia na polu

Просто Дорота
Ана Величкова

ЕСЕН В ПОЛЕТО

Отлитна чучулигата. Сивее
безмълвна равнина.
Изсъхналите буци пръст белеят
от първата слана.

В градината цветята тъжно креят,
помръкнали в студа.
Последни бурени се зеленеят
на влажната межда.

Сеячът само бодър е и сее
последната бразда.
И нежен вятър вижда да люлее
узрелите жита.

http://stihi.ru/2021/09/13/5115



JESIENIA NA POLU

Skowronkow juz tu nie ma. Calkiem siwa
Rownina w ciszy trwa.
Zeschnieta ziemie szronu biel pokrywa-
Pierwszego chlodu znak.

Ogrodow piekno smetnie dogorywa,
Bo chlodow nastal czas.
Wsrod pol gdzies jeszcze trawa czy pokrzywa
Zielenia cieszy nas.

Gospodarz tylko zwawy jest. Obsiewa
Ostatnia bruzde juz.
I zdaje mu sie, cieply wiatr powiewa,
Kolyszac lany zboz.