Яхэтакъым

Абубакир Жемухов
          Iэбубэчир Iэбубэчир
          Ли... деж
Чэщей щыкъуу къабзэу,
Си гур иужьым къыпхуоуэ,
Зы махуэ блэкIам сыпхуэмызэу,
КъызэрымыкIуэу си гур зэщоуэ.

Сыту гуузу гъащIэм -
Дэ тIур дызэблиха,
Коммунизмэм и гугъу куэду
          щащIым,
Сытыуи дызэхуэхьифиза.

НэгъуэщIхэм я бжаблэм
          сыщитым,
Уэ зыри жыуIэу щытакъым,
А зэманым, сызыхуэхэтахэм -
КъыплъэщIыхьэн - яхэтакъым.

Адыгэ нэмысым и къупхъэм -
Тэрэзу, у хъыджэбзу ущитым, -
Сыт ягъэ кIынт "зэрымыщIэкIэ",
Уи нитIым сищIэбгъэплъамэ?!

А зэманым, дызэпылъатэм,
Дыщэ хьэрфкIэ ар тхыдэм къынат,
ФIылъгъуныгъэ и чэзум зыхуэтщIатэм,
УсакIуэшхуэ, абэ сырихъуат.

Ди щхьэм къырикIуар си гукъеуэу,
ДжылаъэстэнэмкIэ соплъэ,
ДыщыщIалэм уэ "сынопхъуатэм",
Дапхуэдизрэ гъуэгур абы зэпысчат.

ИкIута из мыхъужми,
ХэтIэсауэ уэ узиплъапIэщ,
БлэкIам къэгъазэ имыIэми,
УщыIэу къэсIщащи ар
           си гуфIэгъуэщ.

ЛажьэкIуэбэм сырадэмэгъуу,
Сы инженеру сыкъекIуэкIащ,
Iустаз усхуэхьуну, къащIэм,
Си къэлэмым, сыту куэд,
           къезгъэщэнщ.