Вакт. Время. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Харчанд, ки зеби зиндаги мехру вафост,

Умри инсон гузарон асту бебакост,

Дар назди Вакт умри мо, бидон, лахзаест,

Човидон пиндоштани лахзае хатост.