Поспiшай

Ольга Глапшун
         Куди біжиш, дівчино? Куди поспішаєш, красуне?..
         Вітер грається буйними хвилями твого волосся, даремно намагаючись сплести їх в покірні коси... Юна, впевнена в собі, мов погожа весняна днина! Твій усміх не залишає місця жодним сумнівам...
         Біжи, поспішай назустріч своєму щастю! Ти повинна прибігти вчасно!..
         Ти не знаєш, що то за біль не встигнути, розминутися... І щоосені приносити букет багряного листя на те місце, де померла червона троянда... Не дочекавшись... Так і не дочекавшись...
         Когось ти нагадуєш мені, дівчинко...
         Прискорюю ходу, закриваю очі... і здається, біжу...
         Все ще біжу.......