Душата ти е кладенец пресъхнал

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Душата ти е кладенец пресъхнал!
Не може жаждата да утоли.
Завинаги е ромонът заглъхнал
на извора със  бликащи мечти.

Сега е пусто дъното, което
блестеше сребърно под чистата вода.
И днес, с опустошените си чувства,
сърцето ти е извор само на тъга.

Късно е да се надяваш вече
живителните струи да спасиш!
Да беше мислил някога, човече,
преди сърцето си да нараниш!