Реквием рейсу МН17

Анатолий Тарасовский
Із сумом звістка, з болем поготів,
Почули -  "Пташка впала  у Сніжному".
Не "пташка" впала, - з сотні три життів
Закінчилися на шляху земному.

Не звідкілясь – з’явились з  висоти,
З уламками, серед яких побачиш
Розкидані по полю паспорти…
Косметику … та іграшки дитячі…

Були  ж і діти. Аж вісімдесят,
Яким не подорослішать ніколи…
Тепер, напевно, серед янголят
Вони десь біля Божого престолу.

І все це душу крає і болить,
Шалений  розпач і сердечна мука…
…А щоби обірвався той політ,
Було достатньо пострілу із Бука.

Почуйте правду.  А вона така,
Попри не з чим незрівняну скорботу -
Що ціллю замість цього літака
Був зовсім інший… Борт Аерофлоту*…

                *Рейс AFL-2074.  Москва - Ларнака