Нам удастся ль сей мор пересилить? Ирина Боговина

Кариатиды Сны
Чи нам вдасться цей мор пересилить...
http://stihi.ru/2021/10/27/7942

--------------------------------------

               ***
Чи нам вдасться цей мор пересилить,
Світ кудись шкеребертом летить,
Неможливо життя ненавидіть,
Серце хоче кохати, любить...
Йде війна, ще й ковід -хай їм трясця!
Вже по-людськи забули як жить,
Не до зачісок тут, не до плаття,
В печінки "Незалежній" прокляття,
Коли в місті щоденно гримить...
А роки йдуть, життя не питає,
Що болить і як внуки ростуть,
Чи до школи добігти встигають,
Як у небі снаряди літають,
Чи у льосі і сплять, і живуть?..
Вщент снаряди домівки складають,
Нищать землю, ліс, воду трують,
Певно, воїни "НАТО" не знають,
На Донбасі як "люблять" їх, "ждуть"!?.
Коли ж крові харцюги нап"ються,
України негідні сини,
Що у "НАТО" ніг товпляться, труться,
Клянчать списаний брухт для війни?..
Чи нам вдасться цей мор пересилить,
Світ кудись шкеребертом летить,
Неможливо життя ненавидіть,
Серце мусить кохати, любить!..

          ***

****************************************


Нам удастся ль сей мор пересилить ?
Кувырком… мир куда-то летит.
Невозможно нам жизнь ненавидеть,
Сердце хочет любить, лишь любить...
Но… война и ковид - о, несчастье!
Мы забыли , как жить по-людски,
Не до внешних красот, не до платьев,
Лишь одно - «Незалежной» проклятья:
Каждый день где-то рядом гремит…
Жизнь не спросит, года все считая,
Что болит и как внуки растут,
В школу ли добежать успевают,
Если в небе снаряды летают,
Или в погребе спят и живут?
Те снаряды дома разрушают,
Губят землю, природу терзают…
Видно, воины "НАТО" не знают,
Как в Донбассе их «любят" и "ждут"!?.
Скоро ль крови те хряки напьются,
Украины фашистской сыны?
Что толпятся у НАТО и трутся,
Клянчат списанный лом для войны?
Нам удастся ль сей мор пересилить ?
Кувырком мир куда-то летит.
Невозможно нам жизнь ненавидеть,
Сердцу нужно любить, лишь любить...