Право вибору

Олександр Мачула
– Стій, сидіти, – почув Сірко знайому команду, коли вони підійшли до вітрини магазину «Все для тварин». – Обирай, який тобі більше до вподоби, – сказав ласкавим, але впевненим голосом, господар.
– Цей чи той? – замислився Сірко, вперши свій погляд у новенькі вироби, що висіли у вітрині, по черзі уважно оглядаючи кожен із них. – Мабуть той, що зліва. В нього і застібка більша, і гаптування гарніше… А може той, що справа? Він приємнішого відтінку, а візерунок ідеально пасуватиме до кольору його шуби… Ні, мабуть лівий. Він з натуральної шкіри і приємніший на дотик… Та ні, все-таки правий. Він хоча і штучний, але ширший, шию менше тертиме і швидше… зноситься. А там знову новий ошийник, новий вибір!..

15.11.2020