ген, й Рiздво - за Миколайем...

Зозуля Юрий Павлович
Маю за щиру колядку, записану до мирного та суцільного свЯта... Життя!
8 років войно-міра доточили поріг по, знаю чий, ріг: це нам ув оберіг; й ні дня, ні каїнам, ні юдам, не рідня!!   
А що коротенькі життя лишень вступні до Вічности, то вже хто яку собі заслужить; тож, УСПІШНІ У ЦІМ БУДЬМО!!!

ген, й Різдво — за Миколаєм!
й що зажЕвріє — й палає!
й чи на нАрід — люд збирає!
й мироточить! — й з нас чекає............

й на очищення... — полуди*!!
й на Життя... — із вимирання!!
й зо самітництва... — що всюди!!
й мусять статись!! — всі бажання..............

добре, бути... — при надіях!!!
але краще б їх... — здійснити!!!
тільки й треба, жити... — в діях!!!
бо з чекань лиш голод!!! — й ситий..............

*) тут у значенні більмА: плями на оці, яка призводить до сліпоти.