Шлях до школи

Александр Захаренко 3
Малими ми тоді були,
До школи йшли в село далеке,
Став у широкому степу,
Туди зліталися лелеки

А восени сади рясніли,
Від яблук та солодких слив,
Колгоспний сад немов Єдемський,
До себе школярів манив

Тож набирали ми в портфелі,
Медові осені дари,
Нас сторожі не проганяли-
Були батьками дітвори

Зимою все було крутіше,
Замети,хуртовина,лід,
Зі школи всі додому бігли,
Щоби зігрітися як слід

А ось весна це просто казка,
Співають раннії шпаки,
То сонце просто роздягає,
А то буває навпаки

Сніг падає на цвіт вишневий,
Немов повернеться зима,
Зі школи йдем сіяє сонце,
І снігу білого нема

Тепер ішколярів не вилно,
В моєму тихому селі,
Немає хат де ми зростали,
Всих пам"ятю що були малі

Покинули ставок лелеки,
Не чути жайворонка спів,
Село старіє як людина,
А я в дитинство би хотів

  Спогади про шлях
  до школи.
 Написано 5 листопада 2021 року