Някой влезе в душата ми

Ирен Тодорова
Някой влезе в душата ми.
Опита от чувствата,
от въздуха, от хляба,
от водата ми.
Взе си –
от мислите, от думите,
от времето…
Опита топлата постеля.
Стопли се, отпочина,
намери място
свой флаг да  завърже,
а после …
сети се , че е неделя
и за някъде се забърза…
Реши по друг път да тръгне.
А аз се чудя,
да му пазя ли мястото?
И даже…
Искам ли да се върне?