На бiлому конi

Клавдия Дмитрив
На білому коні приїхала красуня,
Із сивої хмарини посипав білий пух,
Від осені-чаклуні лишилося відлуння –
Про це співає вітер й досі ще не вщух.
Ось вийшла біла краля з саночок-карети,
А кучер біловусий руку їй подав,
І привезла з собою білії намети.
І пухом сріблим землю засипав

          ПРИСПІВ
 
Пройшлася біла фея садом,
Махнула ніжно рукавом –
Летять сніжинки зорепадом,
Пришле морози з Йорданом.
Так ходить, зіроньками сипле,
Ті намистинки з рукавів,
Бо це заняття кралі звикле,
Як Морозенко заповів.

Всі білі намистини з вітерцем танцюють,
Краси такої навіть у казках нема.
Ще й срібні візерунки всюди розмалюють
Кучер біловусий й красунечка зима.
А коник білогривий поряд з нею ходить
І саночки-карету завжди подає,
Ще й з вітром-морозенком нам пісні заводить
Й білесенького снігу всюди додає.

          ПРИСПІВ

06.10.2021 р