Обранець осенi

Клавдия Дмитрив
Уже надворі листопад,
І золотий в повітрі танець,
Що завітав у рідний сад,
Неначе осені обранець.

Багрянець з золотом змішав,
Мов на балу, усе вальсує,
Падолист осінь так втішав,
Благання листя він не чує.

Мов медальйонів коловерть:
І вальс, і полька, й ніжне танго,
Десь цілий танець, десь – і чверть,
Ще й фантастичне теж фанданго*.

Цей падолист чарує всіх,
І танцем, й музикою вітру,
Він килим стелить скрізь до ніг,
Мов різноколірну палітру.

Осінній танець, падолист,
І шелест листя під ногами,
Листочок кожен – танцюрист,
Ми є для них всіх глядачами.

Цей невблаганний листопад
В повітрі робить реверанси,
Завжди виходить на парад,
Співа йому вітрець романси.

02.11.2021 р.

*ФАНДАНГО - іспанський народний танець, який виконується під акомпанемент гітари й кастаньєт.