Вишиванка

Сергей Шелковый
*  *  * 


Як личить тобі, сину, вишиванка!
Як лине до грудей і до душі!
Так дзвінко птах співав іще ізранку,
та ось стиха вже вечір на межі...

Хай світить тобі, сину, наше поле,
на полотні червоний з чорним квіт,
під синім небом, ясний мій соколе,
таким безкраїм на початку літ!

От і свою згадаю вишиванку:
сімнадцятий хлопчині, вітер гне
садове віття.

Я стою на ганку,
і свіжий протяг літнього світанку
цілує в очі і в чоло мене.



----------


На фото - П.Пикассо в вышиванке,
которую подарила ему его первая жена Ольга Хохлова,
родившаяся в Украине, в Нежине.