Вплiталися барвiнками...

Наталья Днепровская
Впліталися барвінками
червневі дні в віночки,
фіалковими зірками
яскраво квітли ночі...
Здавалось літо довгим і
життя здавалось вічним,
й на серці спокій (Боже ж мій!)
тоді здавався звичним...
Світанки пахли вишнями,
варенням із суниці,
із діжки тістом пишним і
водою із криниці...
Ми тішились бабусиним
хрустким крохмальним ранком
і тим, як в небі бусели
виписують кружлянки...
Ми  вірили, що червні ті
Навік про час забудуть,
Що взагалі забудуть йти
Й не дінуться нікуди...
По вірі й волею Творця
Ми носимо донині
Сакральну пам'ять у серцях
В червневому бурштині...

25 червня 2021 року.
Цикли віршів "Дитинство. Літо."
Присвячується сестрі.

*Ді;жка (розмовне) - Діжа; -низька широка дерев'яна посудина для приготування тіста.
* Бу;сели - лелеки.