Леся Украинка Весной

Попова Наталия Борисовна
          

Не дивись, если цветом прекрасным
Расцветёт  вдруг  лик  девицы нежный,-
Так под лучиком солнышка ясным
Первоцвет  распускается   белый.

Не дивись, если думы глубоки
Будят речи и слёзыньки жгучи,-
Так весною бурливы  потоки ,
Живо, звонко срываются с кручи.

Не дивись, если  сердце  так рьяно
Хочет  дел благородных и  воли,-               
Слышал  ты, как весеннею ранью
Песня птичья  звенит на просторе?...



НАПРОВЕСНІ

Не дивуйся, що квітом прекрасним
Розцвілася дівчина несміла,-
Так під промінням сонечка ясним
Розцвітає первісточка біла.

Не дивуйся, що думи глибокі
Будять речі та сльози пекучі,-
Так напровесні дзвінкі потоки
Прудко, гучно збігають із кручі.

Не дивуйся, що серце так рв'яно,
Щиро прагне і волі, і діла,-
Чули ви, як напровесні рано
Жайворонкова пісня бриніла?...

Иллюстрация: картина Ивана Марчука