Роберт Геррик. N-31 Не отравление, но очищение

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(N-31) Не отравление, но очищение

Господь бичует Церковь иногда,
Но этим не наносит ей вреда;
Пилюль нам горьких не для отравленья
Он даст порою, но для очищенья.


Robert Herrick
31. Persecutions purifie
 
God strikes His Church, but 'tis to this intent,
To make, not marre her, by this punishment:
So where He gives the bitter Pills, be sure,
'Tis not to poyson, but to make thee pure.