Минався день...

Фиолетта
    ***
Минався день короткодощовий,
Підсліпкувато тихий,  і  помірно
Розгорне ніч беззоряний сувій,
На  жовтовікна спогляне сумирні.

Лекали рейок тяли мокрий брук,-
У середмісті вже занадто осінь,
Я впізнаю на  дотик і на звук,
Та й вітер вкотре вже про це голосить.

Ще буде  тепло? -  От смішна, не мрій!
Це  бабиліто зовсім не тривале,
Підступний час тіка, - літокрадій…
Із ним, як завше, будемо  в опалі.

У  ночі є неписані права,
Статечне місто стишилось зухвало,
Тутешня осінь вийшла на жнива,-
Їй справ нема до опустілих  спалень.

15.10.2021